joi, 9 noiembrie 2017

De ce Booking.com? Sfaturi pentru o vacanta reusita

 Prin anul 2006 sau 2007 cand am inceput si noi sa ne gandim la un concediu "afara", adica in alta tara, mergeam din agentie in agentie si cautam oferte. Dupa cateva saptamani de umblat ne hotaram la o locatie, in acea vreme Grecia era pe planul intai, plateam avansul si asteptam vara. Va spunem sincer ca asteptam de multe ori cu emotie si nu din cauza de nerabdare sau de fericire ca urmeaza o vacanta in Grecia ci de multe ori cu grija ca agentia ar putea da faliment, ca locatia unde am rezervat sa nu fie ca in poze, si asa mai departe... Emotii, emotii si iar emotii.
Apoi am descoperit booking.com
Deja, pentru foarte multi oameni, a-si face cumparaturile pe internet sau a-si plati facturile online a devenit un lucru deja obisnuit. Si asta pentru ca, in afara de a fi foarte comod, este si foarte simplu. Si, de multe ori, mult mai ieftin.
La fel ar trebui sa stea lucrurile si in privinta vacantelor. Iar pentru multi dintre cititori, pentru care internetul nu prea mai are secrete, chiar asa si stau: vacantele se rezerva si se platesc online, la fel ca orice alt produs sau serviciu.



Dar nu toata lumea are atat de multa incredere. “Cum sa-mi las vacanta pe mana unor click-uri? Si, mai ales, sa o si platesc, ca apoi cine stie ce sa gasesc la fata locului… daca voi gasi ceva. Trag ele tepe de tot felul agentii de turism cunoscute, de ajung oamenii la hotel si afla ca n-au unde sa doarma, cum sa ma las eu pe mana unui site?”. Ei bine, acest text se adreseaza acestora din urma, cititorilor mai sceptici sau nefamiliarizati suficient de mult cu internetul.

Simplu, sigur si ieftin

Rezervarile facute online sunt, de regula, simple si sigure. Dar ca sa ai garantia ca lucrurile vor sta exact asa, fara niciun dubiu, atunci foloseste Booking.com. Este recomandarea noastra principala si o sa explicam si de ce.
Booking.com este site-ul numarul 1 in lume de rezervari online. Este si in limba romana si este foarte usor de utilizat. In plus, nu doar ca este extrem de sigur, dar are si cele mai multe si mai bune oferte posible. De fapt, pe Booking.com sunt sunt peste 1,2 milioane de unitati de cazare, din 111.000 de destinatii din 227 de tari si teritorii. Inclusiv aproape 3.800 de unitati de cazare din Romania! Si are cele mai mici preturi si niciun fel de comisioane.
booking1Dar cel mai mult conteaza informatiile pe care Booking.com vi le ofera. Detalii amanuntite despre fiecare camera disponibila, cu informatii complete si fotografii, calificative pentru fiecare unitate de cazare. Dar, cel mai important, gasesti opinii ale celorlalti turisti care s-au cazat inaintea ta acolo si de la care afli cu exactitate toate facilitatile si avantajele de care s-au bucurat, precum si ce eventuale nemultumiri au avut, astfel incat stii din start, cu lux de amanunte, ce te poate astepta la fiecare unitate de cazare pe care o ai in vedere cand vrei sa-ti faci o rezervare. Astfel, vei sti exact ce sa alegi, la ce sa te astepti acolo, pentru ce dai banii si, mai important, poti face comparatii si sa alegi ceea ce este cel mai bun pentru tine, in functie de bugetul disponibil.
De altfel, calificativele pe care le are fiecare unitate de cazare, dincolo de numarul de stele sau alte clasificari oficiale, sunt cele rezultate in urma notelor acordate de turisti si care reflecta cel mai bine realitatea de la fata locului.

Aici gasesti filtrele dupa care sa-ti selectezi cautarile

O multime de criterii si anulare gratuita

In plus, ai o gramada de criterii pe baza carora sa-ti selectezi posibilele locuri de cazare – de la buget la tipul de cazare (pensiune, hotel, apartament, cabane etc), de la facilitatile oferite de unitate (parcare, wi-fi, piscina, restaurant etc) la facilitatile camerei (aer conditionat, bucatarie proprie, balcon, vedere) si de la tipul de masa preferat la posibilitate de a anula gratuit rezervarea facuta si de a plati doar cand ajungi la fata locului.

Cum rezervi

booking2Totul este foarte simplu: intri pe pagina principala a Booking.com, iti alegi destinatia dorita – poate fi un oras, o regiune, o tara – , data la care vrei sa ajungi, data la care vrei sa pleci, numarul de persoane si numarul de camere, apoi apasa butonul Cautare. Rezultatele afisate pot fi apoi filtrate in functie de criteriile dspre care vorbeam mai sus, pe care le gasesti in coloana din stanga – nu uita sa bifezi neaparat Parcare, pentru ca, nu-i asa?, mergi in vacanta cu masina.

Aici selectezi rezultatele in functie de ceea ce te intereseaza mai mult
Apoi, rezultatele pot fi afisate in ordinea considerata de Booking relevanta sau in functie de preferintele tale – pret de la mic la mare, numarul de stele, distanta fata de centru – toate aceste criterii sunt afisate pe bara de sus a paginii.
Alege cazarea in functie de ce iti place cel mai mult – evident, cum spuneam, cu cat nota este mai mare, cu atat conditiile sunt mai bune. Studiaza bine toate ofertele, uite-te bine la poze, citeste comentariile, cantareste bine plusurile si minusurile, iar apoi selecteaza camera dorita. Te poti loga direct cu contul de Facebook, completeaza datele solicitate si finalizeaza rezervarea. Nu te teme sa-ti lasi datele cardului – nimeni nu-ti va lua banii decat pentru cazarea dorita. Poti insa la fel de bine sa rezervi strict cazari la care platesti doar la sosirea la destinatie, cu anulare gratuita in caz ca te razgandesti.
Fii atent si la costurile suplimentare – este posibil sa gasesti taxe distincte pentru parcare sau pentru curatenie, mai ales in cazul apartamentelor. Toate sunt insa afisate distinct, la vedere.
Vei primi confirmarea rezervarii, datele de contact ale gazdei si toate informatiile necesare pe email. Tot ce trebuie sa faci apoi este sa te pregatesti de vacanta si sa astepti sa vina ziua plecarii.
Drumuri bune si frumoase!
Su nu uita... fa-ti cont acum pe Booking.com, apasa aici

Niciun comentariu: