sâmbătă, 26 decembrie 2020

Genti de lux sau genti de firma, ce trebuie sa cunosti despre ele

 

Genti de lux sau genti de firma? Ce aleg cand vreau sa cumpar o geanta din piele care sa arate bine si dupa 10 ani?


Gentile de lux din piele naturala sunt accesoriile cele mai ravnite de doamnele de toate varstele, fiind simbolul statutului social, al prestigiului si rafinamentului. Orice doamna isi doreste in secret sa detina in garderoba cel putin o geanta de lux, realizata de designeri si case de moda celebre cum ar fi Balenciaga, Gucci, Chanel, Louis Vuitton, sau Michael Kors, David Jones, Armani, Chloe, Dolce Gabbana, Fendi, Ives Saint Laurent. pentru a-si exprima personalitatea si a fi in centrul atentiei. 

Totusi, aceste genti de lux sau genti designer sunt insotite de preturi prohibitive si prin urmare nu toate doamnele isi pot permite sa le cumpere.

 

Toate aceste genti de lux sunt realizate din piele naturala de calitate, pot dura o viata, si mai mult, au un design unic, imposibil de replicat, accesorizat cu elemente deosebite cum ar fi aur, argint, cristale, etc. Atunci cand porti o geanta Chanel vei atrage mai mult atentia, vei fi inconjurata de admiratori si vei fi in centrul atentiei, exact ceea ce isi doreste orice femeie cu un stil sofisticat si o personalitate puternica.


Atunci cand achizitionezi o geanta de lux, pe langa calitatea ireprosabila, designul de invidiat si unicitatea pe care ti-o confera, platesti si pentru milioanele de dolari investite in branding si reclama.

Daca totusi nu-ti permiti sa investesti o mica avere in aceste produse de lux, dar iti doresti un produs din piele naturala care sa dureze mult timp fara sa-si piarda din atractivitate, exista solutia achizitionarii unei genti de firma, o marca mai putin cunoscuta, un business mai mic, dar care foloseste piele naturala de calitate si un proces de productie similar cu marile branduri si la care pretul reflecta exact durabilitatea si functionalitatea produsului, fara a avea un cost adaugat de branding.


Marcile mai putin cunoscute care realizeaza genti de firma din piele naturala, pentru ca nu sunt asociate imdeiat cu produse de lux asa cum sunt asociate marile branduri, sunt mai transparente in a-ti arata calitatea materialelor, procesul de productie si in general sunt mai apropiate de client ca si comunicare sau servicii asociate produsului.

Dar cum iti dai seama daca aceste marci mai mici realizeaza genti de firma de calitate?

In primul rand, cel mai important aspect: gentile de firma, ca regula generala, dupa cum sugereaza si termenul, trebuie sa aiba stantate pe ele numele unei marci, care este sustinuta de o firma producatoare cu nume, adresa, telefon, pagina web, etc., producator care sustine in mod transparent garantia si poate fi verificat. Nu discutam aici despre gentile "no name", de provenienta neclara sau dubioasa, fara logo sau marca asociata, la care nu se poate identifica producatorul ci doar revanzatorul.

O geanta de firma din piele naturala de calitate, care dureaza o viata, pe langa marca asociata, provenienta si fabrica declarate transparent, trebuie sa contina pe eticheta:

1. Materialul: 100% piele naturala Full Grain, si nu "Genuine leather". Pielea Full Grain este stratul superior al pielii, partea cea mai rezistenta, care pastreaza in intregime fibra naturala. Aici intalnim si termenul "piele tabacita vegetal", folosind uleiuri vegetale, in mod natural, fara chimicale, proces specializat si de durata, care face ca geanta sa capete in timp o patina inconfundabila care-i ofera valoare si un aspect de neegalat. Atentie la termenul "genuine leather" de care trebuie sa va feriti pentru ca este o "inventie" de marketing si este cel mai slab calitativ tip de piele. De obicei, la o geanta realizata din piele naturala Full grain, dupa foarte mult timp, cusatura este prima care cedeaza si nu pielea, care poate rezista o viata.

2. Accesoriile: metalice, nu de plastic. Producatorii de genti de obicei cumpara accesoriile de la producatori specializati si de obicei marcile YKK sau Riri sunt cele mai de calitate si sunt mentionate pe eticheta produsului. Inchiderea unei genti este foarte importanta pentru securizarea obiectelor personale, iar uzura materialului din care este confectionata duce la imposibilitatea folosirii produsului. Mai mult, anumite modele de genti, in special cele cu structura rigida, trebuie sa aiba la baza picioruse metalice pentru a proteja geanta cand sta in pozitie verticala.

3. Captuseala: bumbac. Orice geanta care se respecta trebuie sa aiba un tip de captuseala, iar bumbacul este cel mai calitativ pentru ca vrei ca bunurile tale cele mai intime sa fie tinute in cele mai bune conditii si nu vrei, de exemplu, cand scoti fardul sa fie murdarit de resturi de piele sau fulgi de captuseala putrezita. Captuseala sintetica arata ca un plastic ieftin si de obiecei nu este un factor calitativ.

4. Manerele si/sau cureaua de umar trebuie sa fie realizate din acelasi material cu geanta, pentru ca aici este uzura cea mai mare.

5. Marginile gentii si manerelor trebuie sa aiba un finisaj de calitate, fara imperfectiuni iar cusaturile sa fie rezistente, fara intreruperi sau noduri defecte.

Nu in ultimul rand, o geanta de calitate este livrata intr-un saculet de protectie pentru o depozitare corespunzatoare si pentru a proteja geanta de praf, umiditate sau de zgarieturi accidentale. De asemenea producatorii de genti cu traditie ofera clientilor un certificat de calitate si/sau garantie.

In concluzie, decizia ta se poate baza pe ceea ce astepti de la o geanta din piele. Daca doresti o geanta dama de zi cu zi, usor de intretinut, sau daca doresti o geanta de umar in care sa incapa un laptop, sau poate doresti o geanta de mana cu structura rigida, sau o geanta messenger in care sa incapa multe lucruri, o geanta din piele care sa tina o viata si care sa coste exact cat maiestria realizarii si calitatea materialelor, atunci gaseste un producator local sau un distribuitor autorizat care sa comercializeze produse cu specifiicatiile anterioare si incearca sa descoperi in catalogul lui un produs cu designul, culoarea si stilul care ti se potrivesc. Iti garantam ca vei alege o geanta din piele deosebita, de calitate, rezistenta in timp, functionala si care sa te puna in valoare in orice situatie. Orice ti-ai dori de la o geanta de firma, sa stii ca pentru o geanta de lux similara vei plati de 2 pana la 5 ori mai mult.

Online-Bazar.ro este locul unde poti gasi o geanta de lux de calitate la preturi corecte.


Niciun comentariu: