sâmbătă, 15 iunie 2019

Vacanta in Parga cu excursii in insulele Ionice

Parga și insulele ionice


Pentru a vizita această destinație, am luat decizia în decembrie anul trecut și suntem încă încântați.

Vom începe cu câteva fapte interesante.

Parga a fost dată Greciei în 1913. Are aproximativ 3000 de locuitori. Este situat vizavi de Corfu, la 980 km de Belgrad, la 68 km de Preveza, unde este cel mai apropiat aeroport și la aproximativ 380 km de Salonic.

Orașul este în formă de amfiteatru și unul dintre cele mai frumoase orașe de pe coasta Greciei. În timp ce în Parga, trebuie să vizitați cetatea Ali Pasha, care este la 6 km distanță de Parga și puteți prinde trenul pentru a merge acolo. De asemenea, există fortăreața venețiană, cu 64 de pași pe care trebuie să mergeți pentru a ajunge acolo, care separă centrul Pargăi și plajei Valtos, care a servit locuitorilor să se apere de turci.

In măsura în care am înțeles, cazarea în Parga este împărțită în trei grupe:

  1. Partea plată a Pargăi - la intrarea în locul lângă stadionul de fotbal, la aproximativ 200 de metri de plaja Piso Krioneri.
  2. Centrul Parga, care este cea mai frumoasă parte a orașului, dar toate vilele sunt pe deal.
  3. Plaja Valtos, această parte este cea mai îndepărtată și, în opinia mea, nu este pentru familiile cu copii, deoarece există o mulțime de drumeții în sus și în jos.

Parga are trei plaje:

Krioneri este o plajă în centrul orașului Parga. Într-o parte există nisip, iar pe cealaltă parte sunt pietre. Mi-e interesant că de aici poți să te plimbi prin apă (dacă ai peste 170 cm înălțime, am avut parte de o înot), în insula Sfintei Maria (cred că această insulă se numește și Panagia). Ar trebui să vizitați această insulă, are o frumoasă biserică unde nunțile își iau locul.

Plaja Krioneri-Parga


Piso Krioneri este cea mai mică plajă din Parga, cea mai frumoasă pentru mine. Există, de asemenea, două pietre mari Skordas și Kremidas, iar pe partea dreaptă a plajei există o cafenea frumoasă pe deal (cred că se numește Atrium), trebuie să te duci sus, iar vederea din această cafenea este uimitoare! Poate că unii dintre voi nu vor plac pietre mari pe plajă, dar pentru mine am fost bine.

Plaja Piso-Krioneri-Parga


Valtos este situat la ieșirea din Parga și veți avea nevoie de aproximativ 20 de minute de mers pe jos pentru a ajunge acolo. Se duce la cetate, iar de la cetate spre dreapta, coborâre. Plaja este de 2-3 km lungime.

Plaja Valtos-Parga


Două șezlonguri și umbrelă pe aceste trei plaje sunt de 8 euro (fără băuturi).

Să nu uităm că nu eram acolo, dar oamenii care au fost acolo spun că trebuie să viziteze plaja Sarakiniko, aflată la 12 km de Parga, și plaja Lichnos, aflată la aproximativ 4-5 km distanță de Parga, și ei cei mai viteji pot merge acolo pe jos.

Plaja Sarakiniko-Parga

Plaja Lichnos-Parga
Despre cumpărături, piața agricultorilor este deschisă două zile pe săptămână în dimineața. De obicei mergeam la cumpărături pe două piețe mici, Proton și Carrefour Expres, care, după cum spun cei mai mulți dintre cei mai populari, se aflau la intrarea pe plaja Piso Krioneri.

Cea mai mare impresie din partea mea a părăsit Taverna Krioneri, la 20 de metri de plaja Piso, care este întotdeauna plină și de unde puteți auzi muzică grecească frumoasă. Mâncarea e delicioasă. La câțiva metri distanță, pizzeria lui Don Camillo într-un stil sabi, unde pizza, salată greacă și două băuturi costă 15 euro.

Am fost deosebit de impresionat de excursii la Paxos și Antipaxos, precum și la Insulele Ionice (Lefkada, Cephalonia, Ithaca).


Excursie la Paxos și Antipaxos (de asemenea, două Insule Ionice)

Se spune că Paxos, conform legendei, a fost creat de zeul Poseidon care a separat insula cu tridentul de la Corfu. Paxos este o mică insulă, iar capitala este Gaios.

Călătoria a început la ora 10 dimineața când barca Vicky 2 a pornit din docul de la Parga. Prima stație este orașul Loggos, dar l-am văzut doar de pe coastă. Atât Paxos cât și Antipaxos îmi amintesc de coasta croată, este atat de frumos!




















Următoarea oprire este la Orașul Lakka, unde am fost înotați și răciți o oră și jumătate, apoi am continuat să ajungem la plaja Vutumi la Antipaxos (întreaga insulă Antipaxos era de 5 km2) și ne-am întors la Paxos până în capitala Gaiso, care este foarte dragut. Cea mai mare impresie despre mine a lăsat un magazin de bijuterii.


Excursie la Insulele Ionice (Lefkada, Kephalonia, Ithaca)

Din Parga am pornit la 6.30 cu autobuzul spre portul Nidri din Lefkada, de unde am plecat la ora 10 dimineața. Ceea ce este interesant și ceea ce nu știam era că Lefkada cu continentul a fost conectat printr-un pod ponton care are o lungime de aproximativ 50 de metri (deci putem spune că este o peninsulă). Primele stații erau plajele Egremni și Porto Katsiki din Lefkada, care par aproape ireale. Ei spun că aceste două plaje se numără printre primele 10 locuri din Grecia. Pe ambele plaje există nisip alb și apă albastră turcoaz. A fost ca un vis!





Următoarea oprire a fost orasul Fiskardo din Kephalonia. Frumos! Ei spun că Fiskardo este singurul oraș din Kephalonia care nu a fost lovit de cutremurul din 1953 și a devenit cunoscut pentru filmul "Mandolinul căpitanului Corelli". Se spune că de atunci turismul din Fiskardo a început să crească. Aș vrea să merg din nou acolo.

Următoarea destinație este Plaja de Aur din Ithaka, unde nu au fost înotători, așa că numai noi, din barcă, înotăm acolo. Această imagine a rămas în memoria mea, ca cea mai bună din această vacanță.

Apoi am trecut pe insula Scorpios, unde s-au căsătorit Onassis și Jackie Kennedy. Insula a fost vândută de urmașii lui Onassis omului de afaceri grec (cumpărat pentru fiica sa pentru ziua de naștere), acum câțiva ani.

Apoi am mers pe insula Meganisi, unde se află peștera Papanikolis. Peștera a fost numită după submarinul Papanikolis, care a fost ascuns acolo în timpul celui de-al doilea război mondial.

Niciun comentariu: