joi, 21 februarie 2019

Alcalinizarea organismului principala arma impotriva bolilor!

Stiai ca intr-un organism preponderent alcalin starea de boala nu poate, efectiv, exista? Stiai ca intr-un mediu alcalin virusii, bacteriile si ciupercile nu se pot reproduce si nici macar supravietui? Si, cel mai important din toate, stiai ca intr-un corp alcalinizat este imposibil sa apara celula canceroasa?
Acestea sunt doar cateva dintre concluziile unor mari oameni de stiinta cu privire la alcalinizare, precum este si  Dr. Otto Heinrich Warburg, castigator al Premiului Nobel pentru Medicina.


Omul contemporan este dominat, din pacate, in marea majoritate, de o stare de aciditate a organismului, cauzata, in primul rand, de o alimentatie defectuoasa. Astfel, in loc sa consume 80% alimente alcaline si doar 20% alimente acide, cei mai multi oameni procedeaza exact invers, hrana lor fiind intr-o proportie covarsitoare acida.
Printre principalele surse de aciditate pentru organism reamintim proteina animala, in special lactatele si carnea rosie, zaharul rafinat, organismele modificate genetic (cu precadere graul, porumbul si soia), cerealele care contin gluten, sarea iodata, grasimile hidrogenate si partial hidrogenate, alcoolul, bauturile carbogazoase, precum si o mare parte din alimentele procesate.
Fara a sta prea mult sa analizam situatia, se poate observa usor ca mare parte dintre aceste alimente reprezinta o parte importanta din hrana noastra zilnica. Astfel, daca eliminam factorii pshiho-somatici, una dintre principalele cauze ale bolilor in zilele noastre este stilul gresit de alimentatie si introducerea unui procent cat mai mic de hrana vie, nepreparata termic sau neprocesata in dieta noastra de zi cu zi.

Iata si o serie de sfaturi practice pentru o alcalinizare rapida a organismului:



1. Bea, in fiecare dimineata, jumatate de litru de apa calduta cu lamaie. Da, este un lucru de notorietate pe toata lumea il stie, dar prea putini il pun in practica. Iar aceasta metoda functioneaza cu adevarat. In plus, pentru a inlatura orice posibila confuzie, un lucru important de precizat este ca, desi lamaia are un pH acid, ea are, la nivelul organismului – datorita indicelui PRAL (potential renal acid load), care indica incarcatura potential acida asupra rinichilor –, cel mai puternic efect alcalinizant dintre toate alimentele din lume;


2. Consuma, pe tot parcursul zilei, apa alcalina (2-3 litri). De retinut este faptul ca apa plata din comert nu este o solutie prea buna, ea neavand, din pacate, un pH suficient de mare, doar unii imbuteliatori fiind atenti la acest aspect. Vestea buna este ca exista o serie de aparate destinate alcalinizarii apei, singurul lor inconvenient fiind ca sunt destul de costisitoare. De asemenea, o alta solutie ar fi consumarea de apa enzimatica, care se prepara din apa cat mai pura, infuzata, intr-un loc racoros, peste noapte, cu fructe, legume sau verdeturi proaspete;

3. Mananca cat mai multe fructe si legume, de preferinta crude si organice;

4. Introdu in dieta, zilnic, cate o salata mare din verdeturi, asezonata cu zeama de lamaie si ulei extravirgin de masline;

5. Consuma, cat mai des posibil, smoothie-uri verzi la care puteti adauga alge marine (spirulina, chlorella etc.);

6. Mananca cat mai multe crucifere (brocolli, conopida, varza sau varza de Bruxelles), crude sau doar usor gatite, la aburi;

7. Nu renunta la usturoi, care, pe langa efectul puternic alcalinizant, este si unul dintre cele mai importante antibiotice naturale, avand un rol important in intarirea sistemului imunitar;


8. Introdu in dieta mai multe radacinoase (morcovi, sfecla, ridichi, telina, napi, hrean), de preferat crude;

9.Consuma cat mai multi castraveti, pe care ii puteti adauga in salate, in smoothie-urile verzi sau ii puteti manca efectiv ca o gustare intre mese;



10. Mananca frecvent avocado crud, adaugandu-l in salate sau preparand din el celebrul guacamole.



Pe langa respectarea sfaturilor de mai sus, este recomandat sa cunoastem si sa introducem intr-o proportie cat mai mare in alimentatia noastra de zi cu zi si o serie de alimente foarte puternic alcalinizante, cu PH de pana la 9.

Iata si o lista utila care cuprinde alimente cu astfel de proprietati: lamaia, pepenele rosu, agar agar, pepenele galben, algele kelp (varec), limetele (limes), patrunjelul, spanacul, mango, papaya, strugurii dulci fara samburi, algele marine, sparanghelul, andivele, kiwi, sucurile de fructe si legume, fructul pasiuni si perele dulci.

In categoria alimentelor moderat alcaline, amintim merele dulci, caisele, avocado, bananele coapte, grapefruit, coacazele, capsunele, zmeura, agrisele, fructele de padure, morcovii, usturoiul, guava, verdeturi, plantele aromatice, nectarinele, piersicile, perele mai putin dulci, mazarea proaspata, dovleacul, fasolea verde, sfecla, ardeiul, broccoli, guliile, varza, telina, pastarnacul, curmalele si smochinele, roscovele, conopida, ghimbirul (proaspat), struguri (mai putin dulci), salata, portocale, piersici (mai putin dulci) si sare de mare.

In categoria alimentelor usor alcaline se includ migdalele, varza de Bruxelles, ciresele, visinele, nuca de cocos sau apa de cocos, castravetii, vinetele, prazul, ciupercile, maslinele, ceapa, muraturile de casa, ridichile, rosiile proaspete, hreanul, uleiul de masline, quinoa, rubarba, tofu, fulgii de drojdie.

Niciun comentariu: