duminică, 11 noiembrie 2012

Idei si sfaturi pentru cadouri !!!


www.cadourionline.biz
Trebuie sa stii interesele si hobby-urile persoanei careia ii faci cadoul

Daca ii plac cainii, nu poti sa-i cumperi ceva care are legatura cu pisicile. Daca nu ii place arta contemporana, nu este cazul sa-i cumperi un album de acest fel.

Fa-ti un buget

Regula este: cu cat este mai in varsta persoana respectiva si cu cat sunteti mai apropiati, cu atat trebuie sa fie cadoul mai scump.
Asta inseamna ca daca nu sunteti atat de apropiati, nu trebuie sa ii cumperi un cadou costisitor.

Impacheteaza-l frumos.
Ambalajul este foarte important, tie ti-ar placea sa primesti un cadou ambalat in ziare?

Folosestie niste hartie de cadouri, o funda festiva sau daca nu te pricepi sa ambalezi frumos, du-te la un centru de ambalare a cadourilor, sau comanda niste ambalaje speciale pentru cadouri.

Este bine sa incluzi un bilet cu numele tau
In cazul in care respectivul a primit mai multe cadouri (spre exemplu la o petrecere), este bine sa stie de la cine este cadoul.
Ofera cadoul direct persoanei.
Nu cere cuiva sa ii transmita cadoul celui caruia i-l oferi, cel mai bine este sa il dai personal (cu exceptia cazurilor in care nu este din tara).

Fie ca trebuie sa alegi cadouri pentru prieteni sau pentru familie, este bine sa tii cont de ocazie si de relatia pe care o ai cu persoana respectiva
Pentru Sf. Andrei, mai ales daca esti invitat la o petrecere sau esti foarte apropiat de sarbatorit, trebuie sa cumperi ceva tipic pentru ziua onomastica. Ceva de imbracat, bijuterii, decoratiuni, carti, parfumuri, chestii amuzante etc.
Pentru Craciun, regula alegerii cadourilor in functie de cat de apropiat esti de persoana careia ii daruiesti ramane in picioare.Pentru cei mai putin apropiati este in regula sa alegi un cadou specific Craciunului.
Iata cateva exemple: o cana cu Mos Craciun, ceaiuri cu arome de Craciun, reni si mosi craciuni din plus etc.
Daca vrei sa daruiesti cuiva care iti este mai apropiat, niste cadouri mai putin neutre si mai pe gustul lor sunt alegerea perfecta.

Pentru persoanele mai in varsta
Un atlas rutier cu destinatii turistice, o carte cu caractere mai mari, un obiect decorativ, un CD cu muzica clasica, un album cu imagini din zona in care s-au nascut, un fular sau o pereche de manusi sunt foarte potrivite pentru parinti sau pentru rude.
Poti sa persoanalizezi cadoul cu o felicitare si sa-l ambalezi in culorile Craciunului.
Pentru tineri si persoane de varsta medie
Alege lumanarele parfumate (cu miros de scortisoara, cafea sau mar verde, în functie de gustul fiecaruia), ceaiuri aromate împreuna cu o cana speciala de ceai, o rama foto, o carte, cd-uri cu muzica preferata, o agenda sau, de ce nu, o jucarie din plus (bineinteles, tot în functie de gusturi).
Pentru copii foarte mici si mici
Orice ai cumpara unui copil, atentie mare la eticheta! Vezi daca obiectul respectiv este recomandat varstei copilului. Altfel, alege jucarii de tot felul si dulciuri din belsug.
Daca acel copilas are vreo inclinatie anume (canta, deseneaza, ii plac trenuletele sau adora sa construiasca), este bine sa tii cont de preferintele lui.

Un comentariu:

Sorina spunea...

Staturi de magazine in care se pot gasi cadouri interesante? Va mmultumesc !