marți, 13 martie 2018

Cum sa inmatriculezi pe numele tau masini in Bulgaria

(P) Pe fondul interesului tot mai mare al romanilor in a-si deschide o firma in Bulgaria, datorita conditiilor mult mai avantajoase pentru antreprenori si pentru mediul de afaceri pe care le ofera vecinii nostri, informatiile despre acest subiect sunt tot mai cautate.



Prima intrebare pe care si-o pune orice potential investitor este: "Cat costa si cum deschid o firma in Bulgaria?".

285 de euro costa infiintarea unui SRL neplatitor de TVA cu asociat unic - persoana fizica, si 500 de euro costa infiintarea unei firme platitoare de TVA (adica cu o cifra de afaceri de peste 25000 euro pe an), si ca operator intracomunitar cu toate taxele incluse.


In cadrul unei astfel de firme toti asociatii si toti administratorii pot fi romani. Faptul ca aveti deja o firma in Romania nu va impiedica sa deschideti una sau mai multe firme in tara vecina.

Daca doriti, puteti sa deschideti in Bulgaria si o sucursala a unei firme existente deja in Romania, dar este mult mai ieftin si mai simplu sa deschideti un SRL nou.



Rezervarea de denumire pentru o firma noua in Bulgaria se poate face online pe site-ul Registrului Comertului, dar cererea de rezervare se poate depune odata cu cererea de inregistrare a companiei.


Orice afacere are nevoie si de un sediu. In Bulgaria, mai multe firme pot fi inregistrate la aceeasi adresa, insa daca optati pentru a avea un spatiu propriu inchiriat sau in proprietate pentru societatea comerciala pe care o infiintati, e bine sa stiti ca piata imobiliara din tara vecina are preturi mai mici decat in Romania.

Daca apelati la o societate comerciala din Romania care se ocupa de infiintarea de firme in Bulgaria, aceasta va ofera GRATUIT sediul firmei si se ocupa de primirea corespondentei.

Pentru a infiinta o firma in tara vecina aveti nevoie de urmatoarele acte: denumirea firmei cu litere latine, domeniile de activitate fara cod CAEN, valoarea capitalului social (minim 2 leva, adica 1 euro), structura - de exemplu - asociat unic - o persoana fizica, cartea de identitate scanata, nefiind nevoie sa cunoasteti codurile CAEN din Bulgaria, domeniile de activitate putand fi scrise explicativ.

Puteti sa treceti toate domeniile de activitate pe care credeti ca la un moment dat le-ati putea realiza, neexistand costuri suplimentare daca firma va desfasura mai multe activitati.

Daca doriti, puteti sa inmatriculati mai multe masini in Bulgaria, orice firma din Bulgaria fiind persoana juridica cu drept de a cumparare si inmatriculare de autovehicule.

Firma nu trebuie obligatoriu sa aiba salariati, desi nu e de neglijat ca salariul minim pe economie precum si taxele la stat sunt mai mici decat in tara noastra.

Administratorul unui SRL in Bulgaria plateste contributii numai daca va avea semnat un contract de administrare.


Semnarea specimenului de semnatura la un birou notarial, deschiderea contului la banca si depunerea actelor la Registrul Comertului dureaza in total o ora si jumatate daca demersurile sunt facute de o firma specializata in deschiderea de firme, aceasta asigurandu-va inclusiv traducerea actelor in si din limba bulgara.

Va dorim mult succes in afaceri! In Bulgaria e mai usor sa-l aveti.

Niciun comentariu: