vineri, 3 iulie 2015

Sfaturi pentru alegerea bijuteriilor



Putine femei pot rezista in fata unei bijuterii frumoase, iar placerea de a o primi nu se poate compara cu nimic. Pentru ca nu se intampla de prea multe ori sa ne bucuram de asemenea cadouri, majoritatea bijuteriilor le alegem noi, pe baza propriilor gusturi. De multe ori, atractia fata de un inel sau un colier este cea care conteaza la luarea deciziei de cumparare, insa ar fi bine sa tinem cont si de alte criterii.

Desigur, cel mai important este acela de a ne “indragosti” de o bijuterie la prima vedere. Daca ne putem permite sa o achizitionam este foarte bine, insa daca efortul financiar este prea mare, putem cauta o varianta mai ieftina, asemanatoare cu originalul. Daca dorim sa cumparam o bijuterie masiva, care poate fi purtata numai la ocazii speciale si este destul de costisitoare, e bine sa ne gandim mai intai daca vom avea destule evenimente la care sa o purtam si daca merita cheltuiala. De multe ori, nu se merita sa facem un credit la banca doar pentru ca vrem sa cumparam bijuterii pe care nu se stie daca vom avea ocazia sa le purtam vreodata. In schimb, putem alege unele aproape la fel de frumoase, pe care sa le putem folosi mai des si sa ne bucuram de ele. Sunt multe femei care tin acasa in tot felul de casete bijuterii superbe, dar pe care se plang ca nu au ocazia sa le poarte pentru ca nu merg la petreceri sofisticate.



Unele femei tin cont de zodiac atunci cand isi aleg o bijuterie cu o piatra speciala. Nu se stie exact daca aceasta le va influenta destinul, dar daca ele cred ca le face bine, le-ar putea ajuta macar la nivel psihic. Se spune ca multe dintre pietrele pretioase sau semipretioase fac bine la anumite afectiuni. Puteti incerca sa le purtati, chiar daca efectul ar putea fi numai unul placebo.


Asortarea la forma fetei

Purtarea bijuteriilor se face si in functie de forma fetei, stiut fiind ca acestea pot “repara” anumite trasaturi. De exemplu, daca aveti fata in forma de inima, cu fruntea lata si barbia ingusta, e recomandat sa purtati cercei care sunt in partea de jos mai lati si sa evitati bijuteriile cu forma ascutita. Cat despre coliere, ele ar trebui sa fie cat mai lungi sau rotunde.

Pentru o fata ovala se potrivesc cele mai multe bijuterii, dar recomandati sunt cerceii in forma de triunghi si lanturile lungi. Acestea si cerceii mici si alungiti se potrivesc si unei fete patrate. Pentru o fata rotunda, ideali ar fi sa purtati cercei cu forme dreptunghiulare sau alungite si colierele lungi.

Alegerea bijuteriilor purtate se poate face si in functie de anotimp. De exemplu, primavara optati pentru bijuteriile-fantezie, nu neaparat pretioase, ci mai degraba vesele, in culori deschise, care va lumineaza chipul. Nu trebuie sa va bazati intotdeauna pe aur si argint, ci puteti alege bijuterii hand-made din diverse materiale. Acestea se vor asorta la o tinuta mai lejera, de obicei casual, iar cele pretioase merg la haine ceva mai elegante.

Atunci cand alegem bijuteriile e bine sa tinem cont si de dimensiuni. Cele inzorzonate sau mari nu se potrivesc la orice tip de silueta si in orice moment. Daca alegem ceva masiv, ar fi bine ca aceea sa fie singura bijuterie pe care o purtam pentru ca altfel vom arata ca un pom de Craciun. Pentru femeile mici de statura si slabe, sunt recomandate bijuteriile fine. In general, ele trebuie alese pentru a pune in valoare punctele forte ale corpului si vor fi asortate la tinuta si la momentul zilei.

Niciun comentariu: