vineri, 17 ianuarie 2014

Ce facem sa protejam casa de hoti ? Sfaturi utile.

Hoti casa

Statisticile frecvente pe care le fac autorităţile despre spargerile de locuinţe ar trebui să fie un motiv care să ne facă să ne gândim la propria siguranţă. Actualmente, aceasta poate fi asigurată, în grade diferite, cu ajutorul mai multor elemente.
Iata ceateva sfaturi utile de la reprezentantii unei firme de paza din Bucuresti.
O primă categorie este reprezentată de elementele integrante ale casei, cum sunt uşile de intrare şi ferestrele. Şi unele şi celelalte se comercializează în modele concepute cu sisteme antiefracţie. La uşi, acestea sunt reprezentate de cilindri, şilduri, broaşte dar şi de tabla groasa din care sunt fabricate şi de tocul care trebuie confecţionat dintr-un material rezistent la deformare. Ferestrele sunt securizate prin intermediul geamului de sticlă stratificată şi a elementelor de feronerie ranforsate.
A doua categorie de elemente este compusă din sistemele de supraveghere. Aici tehnologia este cea care performează în asigurarea protecţiei locuinţei.

Sistemele de supraveghere reprezintă, în acest moment, cel mai eficient mod de protecţie a unei proprietăţi. Nici un alt mod de securizare (uşi impenetrabile, garduri cu sârmă ghimpată sau lacăte performante) nu egalează sistemele de securitate. Însă, când vine vorba de securitatea casei, nu întotdeauna ieftin înseamnă şi sigur, deoarece calitatea, configurarea şi instalarea corectă a sistemelor şi echipamentelor de alarmă şi supraveghere sunt esenţiale.
La vederea unui sistem avansat de alarmă sau de monitorizare, adesea ne întrebăm dacă merită. De cele mai multe ori, după ce îşi arată utilitatea, vom vedea că investiţia a fost una bună. Pentru că acestea pot fi foarte scumpe pe măsură ce sunt adăugate noi facilităţi, ar fi bine să hotărâţi dinainte ce buget sunteţi dispus să alocaţi pentru siguranţa căminului. Iată câteva informaţii practice despre sistemele de alarmă şi supraveghere a locuinţei, în ideea de vă lămuri cu privire la ceea ce vi se potriveşte nevoilor dvs. de paza si protectie.

Ce tip de uşă alegem?
Procurarea unei uşi metalice nu elimină posibilitatea unui furt. În fond, este dovedit că aproape orice tip de uşă metalică poate fi spartă. Diferenţa constă în timpul acordat pentru această operaţie. Cu cât calitatea uşii este mai mare, cu atât timpul de spargere este mai lung şi posibilitatea ca hoţul să fie prins asupra faptei, creşte. O uşă metalică trebuie să aibă o tablă groasă de cel puţin 1,5 mm, astfel încât să nu poată fi decupată cu flacăra. Pentru a vă asigura că sunteţi posesorul unei uşi rezistente, cereţi vânzătorului aviz de specialitate din partea Poliţiei. Acesta este un act pe care nu-l au toate uşile şi care se obţine în urma testării antiefracţie a uşii respective. De asemenea, calitatea unei uşi este asigurată şi de elementele componente ale acesteia: cilindri, şilduri şi broaşte. De cele mai multe ori, producătorii le vor încadra în anumite clase de siguranţă, în funcţie de calitatea lor. Cilindrul este cel mai important element de pe uşa metalică. Acesta acţionează tot sistemul de închidere. Cei mai recomandaţi cilindri sunt cei realizaţi din materiale superioare cu ştifturi din oţel.
Tocul uşii trebuie să fie confecţionat dintr-un material rezistent la deformare. E bine ca la montaj, golul dintre toc şi zidărie să fie umplut cu ciment, nu cu spumă poliuretanică. De asemenea, este bine ca între balamale să existe bolţuri de siguranţă.
Din datele Poliţiei Române reiese că 90% din spargeri sunt date asupra cilindrilor (butucilor) şi a sistemelor se securitate existente pe uşă, nu asupra uşii în sine. Doar 10% din spargeri sunt date prin acţionare cu ranga asupra tocului uşii. Specialiştii spun că achiziţionarea unei uşi metalice fără butuc este o bună alegere. Dacă butucul există deja pe uşă, atunci puteţi să montaţi un şild de protecţie din oţel de 5 mm. Poliţia recomandă încuietorile performante cu cheie tip seif, cărora li se poate schimba codul. De asemenea, sunt recomandate şi sistemele cu doi cilindri într-un butuc. Chiar dacă achiziţionaţi o uşă din motive care privesc izolarea termică şi fonică fiţi atenţi şi la sistemele de securitate montate pe ea. Producătorii şi comercianţii montează de obicei sisteme de securitate, dar pentru a obţine preţuri scăzute, ele sunt de slabă calitate. Nu ezitaţi să întrebaţi comercianţii despre aceste sisteme şi, eventual, să alegeţi un model mai scump. În fond, e vorba de siguranţa propriei locuinţe.
Detecţia şi avertizarea efracţiilor
Principiul de funcţionare a unui sistem de alarmă este destul de simplu, în sensul că atunci când o persoană străină forţează o intrare, alarma se declanşează, alertând proprietarii. În acelaşi timp, centralele pof fi conectate şi pe liniile telefonice sau GPRS, astfel încât să fie monitorizate de la distanţă de dispeceratele serviciilor de securitate, cât şi de proprietarii care nu se află acasă, aceştia fiind anunţaţi imediat ce sistemul de alarmă se declanşează.