duminică, 28 octombrie 2012

10 Sfaturi pentru picioare sanatoase !

Incaltaminte si imbracaminte online
sursa: www.magazin.corvaris.ro
Picioarele noastre sunt probabil cele mai neglijate parti ale corpului. Picioarele iti ofera sprijin si absorb socurile primite, de exemplu, in momentul in care alergam. Fac asta cu ajutorul a 26 oase, 33 articulatii si aproximativ 100 ligamente. Nu ne gandim la sanatatea lor decat atunci cand observam ca este ceva in neregula iar atunci poate fi prea tarziu pentru a le salva in intregime. Am adunat 10 sfaturi simple care te vor ajuta sa-ti mentii picioarele sanatoase.



1. Schimba! – In fiecare zi, schimba-ti sosetele si pantofii pe care ii porti. Nu purta o pereche de sosete sau de pantofi doua zile la rand. Piciorul ti-a transpirat in incaltari si nu mai poate respira cum trebuie.

2. Poarta lucrurile naturale! - In fiecare zi, corpul nostru este asfixiat de tesaturi artificiale, care nu lasa pielea sa respire. Ajuta-ti picioarele si poarta sosete din bumbac sau lana si incaltaminte din material natural.

3. Tocuri? Chia daca nu sunt intotdeauna compatibile cu picioarele sanatoase si relaxate, tocurile sunt adesea necesare. Nu purta tocuri peste 2cm daca vei avea mult de mers si variaza: poarta intr-o zi incaltaminte comoda iar, cand este nevoie, tocuri.

4. Curelusa! - Pantofii cu curelusa sau sandalele sunt mai indicate pentru picioare decat mocasinii sau pantofii care se muleaza pe picior. Astfel, piciorul se poate misca; e ca si cum ar purta o centura de siguranta.

5. Oboseala? – Dupa o zi lunga, pune-ti picioarele in apa calda si maseaza-le cateva minute. Poti sta si cu picioarele in sus pentru a ajuta circulatia si a grabi relaxarea lor.

6. Probleme de sanatate? – Probleme la picioarele tale pot insemna afectiuni pentru ale parti ale corpului. Boli precum cele neurologice sau circulatorii, diabetul ori artrita pot debuta cu dureri de picioare.

7. Exercitii! – Nu-ti neglija degetele, pune-le la treaba. Cand esti la birou sau acasa, incearca sa desenezi alfabetul cu degetele de la picioare. Este un exercitiu bun pentru a le dezmorti si a face sangele sa circule mai bine.

8. Protejeaza-le! – Ai grija de picioarele tale! Nu purta sosete stramte, nu purta pantofi fara sosete si nu te purta incaltaminte daca ai picioarele ude. De asemenea, inlatura pielea uscata pentru a preveni iritatiile.

9. Intretine-le! – Taie-ti unghiile in mod regulat si dezinfecteaza-te instrumentele in prealabil. Daca ai mancarimi sau unghii de o culoare neobisnuita, consulta dermatologul pentru a evita o posibila micoza.

10. Ingrijeste-le! - Daca suferi de piele uscata sau deshidratata, foloseste o crema pentru picioare seara, inainte de culcare. Pentru a le racori, aplica increzator(oare) pudra de talc.