duminică, 11 martie 2012

Cum să calculaţi pretul unui eveniment Catering


Dacă intenţionaţi să rulaţi o afacere de catering de succes, este important să ştii cum să calculaţi pretul unui eveniment  de catering corect. Pentru pretul unui eveniment de catering, trebuie să iei în considerare toate costurile de productie iar pretul final sa ramana totusi un preţ competitiv. În timp ce fiecare afacere de catering are propriile sale particularităţi şi, prin urmare, consideraţiile sale proprii de stabilire a preţurilor, există anumite constante în materie de preţuri pentru un eveniment de catering care se aplică în cele mai multe firme de catering.


Instrucţiuni

o  Calculaţi cheltuielile de regie de catering.
 Înainte de a începe să calculaţi pretul unui anumit eveniment de catering, este important de a calcula costurile totale de regie. Acestea includ costurile de echipament, transport, spatiu de inchiriere, utilitati si publicitate. Împărţiţi acest cost total la numărul de  evenimente  de catering anticipate pe lună. Asiguraţi-vă că include-ti aceste costuri in pret ori de câte ori aveti un eveniment de catering. 

o   Calculati pretul  bazandu-va pe costurile specifice evenimentului de catering.
 Apoi, veţi dori să calculaţi pretul dvs., pe baza costurilor asociate cu acest eveniment  specific de catering. Faceti o lista cu toate costurile, inclusiv costurile de produse alimentare, bunuri de unică folosinţă, salariile personalului şi utilităţi. Ar trebui să aproximezi  costul total al evenimentului, în avans, si pe masura ce obţineţi mai multă experienţă, acest cost se va apropia mai mult de costal real.

 
o  Pret pe baza numărului de persoane.
Una dintre cele mai frecvente metode de stabilire a preţurilor unui  eveniment de catering, este aceea de stabilire a preţurilor în funcţie de numărul de persoane preyente la eveniment. Puteţi seta un număr minim şi maxim de persoane pentru care sunteţi dispus garantati servrea. Puteţi seta, de asemenea, preţurile de pe o scară de alunecare. De exemplu, oferă un preţ regulat pe persoană pentru 50 până la 100 de persoane, oferă un preţ uşor mai redus pe persoană pentru 100 la 200 de persoane şi de a oferi o reducere mai mare pe persoană pentru 200 la 400 de persoane. 

o  Preţ în funcţie de tipul de meniu.
Ar trebui să iei în considerare, de asemenea, tipul de alimente ce vor fi servite. Calculeaza cât mai exact costul ingredientelor, plus cât de mult va costa pentru bucatar de a pregăti aceste feluri de mâncare. Unele alimente pot avea ingrediente ieftine, dar necesită o mulţime de pregătire, astfel încât trebuie sa te asiguri ca ai în vedere acest lucru atunci când calculezi preţul. 

o  Preţ bazat pe numarul de feluri de mancare.
Un alt element ce trebuie luat în considerare în stabilirea preţului unui eveniment de catering este cât de multe feluri vor fi servite. Elaborarea meselor cu şapte feluri de mancare va costa, evident, mai mult decât un eveniment simplu două feluri de mâncare. 

o  Preţ în funcţie de tipul de aranjament.
Veţi dori, de asemenea sa calculati pretul unui evenimentul de catering bazandu-va pe tipul de eveniment  şi de aranjament  necesare. Luaţi în considerare planificati o cină oficială sau un picnic simplu. Nu lua în considerare doar produsele alimentare, care vor fi servite, ci si modul în care produsele alimentare vor trebui să apară şi  de ce fel de decor aveţi nevoie pentru aranjament, cum ar fi farfurii si platouri, pahare de sticlă, lenjerie de masă, aranjamente din flori, etc

o  Pret pe baza de servicii.
Amintiţi-vă cand calculati un  preţ de numărul de chelneri necesari. S-ar putea percepe mai puţin, dacă se va servi doar in stil bufet în loc de a oferi servicii complete de servire. Calculaţi de câti chelneri este nevioe şi câte ore veţi avea nevoie acestia, precum şi de cati bucatari in steptare va fi nevoie pentru refill.
 
o  Includeti  servicii suplimentare, în preţurile dumneavoastră de catering.
 Puteţi obţine mai mult profit  adăugaţi servicii suplimentare pentru afacerea dvs. de catering. De exemplu, puteţi oferi  o sala sau un cort pentru un evenimet şi calculati un preţ care include atât preţul de sală şi de servicii de catering. În mod similar, puteţi oferi servicii de decorare sau de aranjamente de flori, împreună cu servicii de catering. Doar asiguraţi-vă că potenţialii clienţi să înţeleagă exact ceea ce este inclus în preţul de bază şi puteti se  oferiti  pachete suplimentare de servicii. 

o  Preţ competitiv.
Asiguraţi-vă că investigati cat de mult puteti concurenţa din piată, in ceea ce priveste modul acestora de taxare pentru cateringul lor. Încercaţi să rămâneti competitivi în timp ce vă acoperiti costurile şi aveti un profit. Oferiti servicii de catering speciale , diferite de concurenta, astfel vei putea percepe mai mult decât concurenţa şi lua în continuare clienţi. 

o  Simplificarea preturilor de catering.
Dacă aveţi de gând faceti din catering o afacere, aveţi posibilitatea tinand cont de toate consideraţiile de stabilire a preţurilor, de a crea un ghid de preţuri standard. Clasificaţi-va serviciile pe tipuri de servicii, astfel încât san u fiti nevoiti să calculati preţurile de la început, pentru fiecare client in parte. De exemplu, ai  un meniu standard, cu un preţ de bază şi apoi costuri suplimentare pentru extra. Pune-le  împreună intr-o listă de articole care vor fi luate considerate de baza şi pe cele care vor necesita costuri suplimentare.