vineri, 17 septembrie 2010

APA SI ASPIRINA:

Apa este foarte importanta


Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati  eficacitatea ei pentru corpul uman
-  Doua  pahare  de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
-  Un  pahar  de apa - 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.
-  Un  pahar  de  apa inainte de a face baie, ajuta la scaderea tensiunii sanguine.           
-  Un  pahar  de  apa  inainte  de  culcare ajuta la evitarea  unui atac cerebral sau de cord.

Rolul unei aspirine
Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.
  Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica. I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa. Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce  survine durerea in piept.  Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital. 
 IN CONSECINTA: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.
 Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotiate de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale
 Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.

Aspirina creşte speranţa de viaţă a bolnavilor cu cancer la colon
După 20 de ani de cercetare, americanii au constatat că banala aspirină reduce cu 30% riscul de deces provocat de cancerul la colon
Aspirina ajută la prevenirea reapariţiei cancerului de colon, micşorând, totodată, riscul de deces cauzat de această maladie, potrivit unui studiu american, publicat în Journal of the American Medical Association. Acestea sunt rezultatele ultimei cercetări în domeniu, desfăşurată timp de două decenii. Specialistul Andrew Chan, de la Massachusetts General Hospital şi Harvard Medical School din Boston, împreună cu colegii săi au studiat efectele aspirinei asupra a aproximativ 1.300 de pacienţi, femei şi bărbaţi suferinzi de cancer colorectal, în cazul cărora maladia nu se răspândise şi la alte organe din corp. După 20 de ani de studiu, cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au luat aspirină cu regularitate după ce au fost diagnosticate cu cancer de colon sunt cu 30% mai puţin expuse riscului de deces din cauza acestei boli, comparativ cu pacienţii care nu au luat aspirină.
„Aceste rezultate sugerează faptul că aspirina poate influenţa biologia tumorilor biorectale, contribuind la prevenirea reapariţiei lor”, a explicat Andrew Chan. Acelaşi studiu mai arată că persoanele testate au fost cu 21% mai puţin expuse riscului de deces provocat de oricare altă maladie. Medicul Andrew Chan, de la Harvard Medical School din Boston, a explicat că banala aspirină are acest efect benefic deoarece reuşeşte să blocheze o enzimă care catalizează procesele inflamatorii şi diviziunea celulară. Totuşi, în ciuda acestor efecte benefice, administrarea de aspirină poate să provoace hemoragii la nivelul stomacului.
Medicii spun că, atunci când este decoperit într-un stadiu incipient, cancerul de colon se poate vindeca. Semnele la care trebuie să fim atenţi sunt pierderea de sânge apărută la scaun, tulburările de tranzit (constipaţie sau diaree), scăderea în greutate. Adesea, maladia devine ereditară, iar singura metodă prin care se poate diagnostica boala este colonoscopia, analiză care examinează în totalitate colonul.

Este util acest blog ?

Sfatul Medicului

Inscrie-te acum la sfaturile medicului stomatolog.

Stomatologie Sector 3 Bucuresti

↑ Grab this Headline Animator