marți, 24 august 2010

Esti somer, ti s-a micsorat salariul sau esti divortat? Legea te protejeaza daca nu iti platesti ratele la timp

Daca ai divortat sau ti-a fost micsorat salariul, o noua ordonanta de guvern impune bancilor sa nu te penalizeze prea aspru daca nu iti platesti ratele la timp.

Daca debitorul divorteaza, i-a scazut salariul cu cel putin 15%, este somer sau se afla in concediu de boala prelungit, va putea plati cu cel mult 2% mai putin la dobanzile penalizatoare care sanctioneaza neachitarea ratelor, informeaza
Capital, care considera ca aceste prevederi legale parca invita romanii aflati in astfel de situatii sa intarzie plata ratelor, stiind ca nu li se va intampla mare lucru.

Dobanzile penalizatoare care sanctioneaza neachitarea ratelor urmaresc sa descurajeze perpetuarea acestui comportament al clientilor. Penalitatile consistente se vor aplica in continuare clientilor care nu au primit scutiri prin aceasta ordonanta.

"Sunt foarte multe aspecte din acea ordonanta pe care noi le-am contestat si le vom contesta in continuare", a declarat Radu Ghetea, presedinte Asociatia Romana a Bancilor.

Peste 700.000 de persoane aveau, la sfarsitul lunii mai, restante mai vechi de 30 de zile la rambursarea imprumuturilor.

Niciun comentariu: