marți, 20 februarie 2018

Sfaturi pentru un picnic reusit

Ce este un picnic?


Este o iesire in natura pentru o zi sau cateva ore, in care pe langa aerul curat, linistea si natura insasi savuram si ceva preparate culinare, un pahar cu vin si ceva desert.Este cea mai bună formă de relaxare, spun psihologii.

 Iată mai jos cinci variante ca un picnic în mijlocul naturii să fie fabulos!


Apropo, nu uitaţi să puneţi în coşuleţ şi… crema de protecţie solară.

vineri, 16 februarie 2018

Ghid de marimi pentru imbracaminte si incaltaminte

Faci shopping online? 

Vezi ce masura porti la haine cu acest tabel de marimi si masuri



Uneori, timpul nu iti permite sa faci ture de ore in sir in magazine, caz in care exista solutia de a te orienta catre shoppingul online. Pentru a nu te trezi in situatia in care piesele alese nu iti vin bine si trebuie sa le returnezi, afla ce masura porti la haine si nu vei da gres niciodata!

joi, 15 februarie 2018

5 motive sa nu mai zicem "Bravo !" copiilor nostri

de Alfie Kohn ...
 Petrece puțin timp într-un loc de joacă, vizitează o școală sau mergi la petrecerea de ziua unui copil și poți fi sigur că vei auzi în repetate rânduri cuvântul ”Bravo!”. Chiar și copiii foarte mici sunt lăudați pentru că bat din palme.
 Mulți dintre noi emit astfel de judecăți la adresa copiilor atât de des, încât acestea au devenit aproape un tic verbal.
Destule cărți și articole ne sfătuiesc să nu ne bazăm pe pedepse, de la palme la izolarea forțată (”pauza” sau ”time out”).
 Ocazional, cineva ne roagă chiar să regândim obiceiul de a mitui copiii cu abțibilduri sau mâncare. Dar trebuie să cauți foarte mult ca să găsești un cuvânt descurajant despre ceea ce este numit cu indulgență întărire pozitivă.
 Ca să nu fie neînțelegeri, ideea nu este să punem la îndoială importanța sprijinirii și încurajării copiilor, nevoia de a-i iubi, de a-i îmbrățișa și de a-i ajuta să se simtă bine în pielea lor. Lauda este, totuși, o cu totul altă poveste. 
 Iată de ce:  

1. Manipulează copiii
Imagini pentru parents to children Să presupunem că oferi o recompensă verbală pentru a întări comportamentul unui copil de doi ani care mănâncă fără să dea pe jos sau al altuia de cinci ani care își strânge acuarelele. Cine trage foloasele? Este posibil ca a le zice copiilor că au făcut o treabă bună să aibă mai puțin de-a face cu nevoile lor emoționale și mai mult cu confortul nostru?
 Rheta DeVries, profesor la Universitatea din Northern Iowa, numește aceste laude ”control îndulcit”.