duminică, 19 octombrie 2014

6 sfaturi contradictorii ?

Multe dintre sfaturile vehiculate în ceea ce priveste sănătatea sunt destul de simple. Aşadar, pentru a pierde în greutate, ni se spune să mâncăm mai puţin şi să facem mai mult sport; pentru a avea mai multă energie, ne e recomandat să dormim mai mult, iar pentru a preveni deshidratarea să bem mai multă apă.
 Există însă unele sfaturi care par a veni în totală contradicţie cu ceea ce ştim. Cu toate acestea, ele dau rezultate spectaculoase, potrivit Time.com

1. Beţi cafea pentru a avea un pui de somn mai bun
Într-un studiu japonez, care a examinat modul în care putem profita din plin de beneficiile unui pui de somn, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care au dormit 20 de minute imediat după ce au consumat aproximativ 200 de miligrame de cofeină (cantitatea conţinută de aproape două ceşti de cafea) s-au simţit mult mai energizate şi au avut rezultate mai bune la testele pe calculator decât cele care au tras puiul de somn fără să consume cafea în prealabil.
Cum se explică acest lucru? Cafeina începe să-şi facă efectul exact după ce se încheie puiul de somn de 20 de minute şi curăţă creierul de o moleculă numită adenozina, maximizând vigilenţa. Adenozina este un produs secundar perioadelor de veghe şi activitate, de aceea devenim mai obosiţi, pe măsură ce, la nivel cerebral, cresc nivelurile acestei substanţe. Repriza scurtă de somn elimină o parte din aceasta, iar cafeina nu fac altceva decât să-i reducă şi mai mult concentraţia, amplificând efectele puiului de somn, a explicat medicul Allen Towfigh, director medical al New York Neurology & Sleep Medicine.

Este util acest blog ?

Sfatul Medicului

Inscrie-te acum la sfaturile medicului stomatolog.

Stomatologie Sector 3 Bucuresti

↑ Grab this Headline Animator