Bucataria greceasca are in spate 3000 ani de istorie si, datorita
asezarii geografice a tarii, combina arta culinara orientala cu cea
occidentala, creand feluri de mancare delicioase si simple de preparat.
Unul dintre cele mai atragatoare aspecte ale oricarei vizite in Grecia
este placerea de a lua masa in oras. Mancarea greceasca este cea mai
buna atunci cand este preparata simplu. Ia un cotlet de miel sau un
peste prins in dimineata aceleasi zile, frige-l la foc molcom de
carbuni, serveste-l cu o felie de lamaie si o salata crocanta, si nu vei
gasi nimic mai gustos pe lume. In ultimii ani, calitatea vinului
grecesc a crescut considerabil si, daca in trecut nu existau prea multe
optiuni, astazi, vinurile grecesti castiga concursuri internationale.
Retsina, vinul alb cu aroma inconfundabila de rasina, constituie 15% din
vanzarile interne de vin.
Cele mai faimoase ingrediente/preparate in bucataria greceasca sunt:
1. Maslinele si uleiul de masline