miercuri, 2 martie 2016

Gastronomia greceasca

Bucataria greceasca are in spate 3000 ani de istorie si, datorita asezarii geografice a tarii, combina arta culinara orientala cu cea occidentala, creand feluri de mancare delicioase si simple de preparat. Unul dintre cele mai atragatoare aspecte ale oricarei vizite in Grecia este placerea de a lua masa in oras. Mancarea greceasca este cea mai buna atunci cand este preparata simplu. Ia un cotlet de miel sau un peste prins in dimineata aceleasi zile, frige-l la foc molcom de carbuni, serveste-l cu o felie de lamaie si o salata crocanta, si nu vei gasi nimic mai gustos pe lume. In ultimii ani, calitatea vinului grecesc a crescut considerabil si, daca in trecut nu existau prea multe optiuni, astazi, vinurile grecesti castiga concursuri internationale. Retsina, vinul alb cu aroma inconfundabila de rasina, constituie 15% din vanzarile interne de vin.
Cele mai faimoase ingrediente/preparate in bucataria greceasca sunt:
1. Maslinele si uleiul de masline

5














3