joi, 26 februarie 2015

Idei de afaceri. Magazin de antichitati.

Un magazin de antichitati reprezinta pentru multa lume o oaza de liniste si fericire. Intram in astfel de magazine tinandu-ne respiratia pentru ca stim ca ne aflam inconjurati de obiecte cu istorie bogata. Suntem langa o fotografie a unui ofiter roman din anul 1830. Tinem in mana scrisoarea unui soldat catre mama sa, soldat care povesteste ce se intampla pe front in 1942. Sunt obiecte pe care multi le doresc, fie pentru faptul ca au o semnificatie adanca, fie pentru ca vor sa isi intregeasca colectiile impresionante. Oricare ar fi situatia, discutam despre o dorinta imensa care nu poate fi tinuta in frau de nicio criza economica. In fapt, colectionarii pot fi priviti ca persoane ale caror venituri sunt mult peste medie, asa ca dorintele lor de intregire a colectiilor nu isi vor gasi finalul foarte curand. Pentru acestia, magazinul de antichitati reprezinta o oaza de fericire, o oaza in care isi vor gasi produsele pentru care sunt gata sa scoata din buzunar sume impresionante de bani.




Cei care au de gand sa isi deschida un astfel de magazin de antichitati trebuie sa inteleaga faptul ca cea mai mare chestiune/ bariera este cea referitoare la capitalul de start-up si pentru sustinerea afacerii. Sa nu neglijam faptul ca aprovizionarea magazinului de antichitati nu are nimic de-a face cu procesul de aprovizionare al altor magazine. Aici nu putem discuta despre un act normal de vanzare cumparare si contract cu furnizori convenabili. Aici discutam despre o adevarata vanatoare de comori.

La ce ne referim? Pentru cei care au vazut serialele de pe canale straine, seriale referitoare la comertul cu antichitati, lucrurile sunt cat se poate se clare. Pentru restul, este necesar sa explicam faptul ca un simplu ceas din 1830 poate fi cumparat doar de la dealeri de antichitati sau de la persoanele in posesia carora se afla. Aici intervine necesitatea cooptarii unor evaluatori cu experienta, persoane care sa isi dea semnatura pentru obiectele a caror valoare o vor aprecia, in functie de vechime, istoric, raritate si nu numai.

Per total, iata o afacere ideala pentru cei pasionati de obiecte vechi, o afacere nascuta din dorinta de a cauta formele ascunse ale misterului, o afacere in care ne imbarcam doar atunci cand avem bani si avem de gand sa ii infuzionam intr-o adevarata aventura a vietii noastre.





Sa aveti succes in afaceri si aventuri de neuitat! 

luni, 23 februarie 2015

Despre bijuteriile din argint ! Sfaturi utile

Dintre toate bijuteriile la care aveti acces pe piata, cele de argint sunt cu siguranta cele mai versatile si mai complexe, concurand la scara internationala piata bijuteriilor de aur. Datorita pretului lor si, in plus, datorita faptului ca argintul se prelucreaza extrem de usor, acestea au preluat conducerea in multe sectoare, putand fi considerate astazi cele mai importante tipuri de bijuterii, oricare ar fi felul acestora.

 De la 875 la 950
 Cele mai multe bijuterii de argint sunt prelucrate din aliaje care contin argint pur intr-un anumit procent intre 87,5 si 95%. Acest procent este exprimat in parti la mie si influenteaza atat modalitatea de prelucrare a argintului, cat si aspectul final al bijuteriei. În unele tari, metalul trebuie sa aiba cel putin valoarea minima stipulata mai sus pentru a putea fi considerate bijuterii de argint, in timp ce in altele, aceasta valoare minima este de 900. Cu cat cantitatea de argint este mai mare, cu atat mai inchise vor fi tonurile piesei puse spre vanzare. Altfel spus, o bijuterie de 950 va fi semnificativ mai inchisa la culoare decat una de 875. Pentru multi bijutieri, cea mai eleganta combinatie este cea de 925, unde reflexele luminoase ale argintului se intrepatrund cu notele ascunse si adanci ale metalelor din aliaj.

  
Frumusete si versatilitate
 Culoarea aparent neutra a bijuteriilor de argint le face extrem de predispuse la combinatii dintre cele mai inedite; astfel, pietrele semipretioase, pietrele pretioase, sticla de Murano, cristalele Swarovski, chihlimbarul si chiar unele gablonzuri de calitate se potrivesc excelent cu natura dialogica a argintului. Plusul de frumusete adus de metal trece insa in fundal, dovedind inca o data capacitatea sporita a argintului de a se combina cu alte elemente estetice, fara a le pune in umbra. Astfel, o piesa de argint de calitate poate eclipsa cu usurinta un inel de aur sau o bratara de ochi de tigru.

 Nu uitati de calitatea prelucrarii!
 Pentru a va asigura ca beneficiati de bijuterii de calitate este indicat sa evaluati aceste aspecte inainte sa va decideti asupra produselor pe care doriti sa le achizitionati. Bijuteriile de calitate se diferentiaza de celelalte prin cateva caracteristici de baza. Aditional calitatii argintului utilizat si gradului de puritate al acestuia, calitatea serviciilor de prelucrare este de importanta majora.
 Multe bijuterii inglobeaza o valoare crescuta in acest mod. Astfel, calitatea prelucrarii, formele si modelele inovatoare relevate de fiecare bijuterie in parte au darul de a le potenta valoarea si de a le promova in mod sustinut. “Daca preferati bijuterii de un anumit fel, cu anumite pattern-uri si inscriptii este recomandat de asemenea sa nu uitati sa verificati care sunt caracteristicile de calitate ale tuturor materialelor din care acestea au fost concepute” a declarat pentru ziarul nostru administratorul site-ului online-bazar.ro magazin virtual specializat in comert cu bijuterii de argint, antichitati, cadouri, etc.
 De multe ori, montajul anumitor bijuterii presupune utilizarea unor materiale care nu sunt dedicate in mod regulat acestor destinatii, iar acest lucru poate impieta folosirea acestuia de catre dumneavoastra.
 Pretul bijuteriilor indica in mod obisnuit calitatea acestora, dar nu in mod necesar. De aceea este indicat sa alocati destul timp pentru o evaluare corecta a bijuteriilor preferate inainte de a le cumpara.

Sursa: online-bazar.ro - Magazin Bijuterii