miercuri, 29 ianuarie 2014

Sfaturi utile! Ce faci daca ramai blocat cu masina in zapada?

În primul rând trebuie să ai maşina echipată corespunzător condiţiilor de iarnă cu  anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, antigel în radiator, lichid de spalat parbrizul, etc.
Dacă pleci la drum în aceste zile când zăpada şi viscolul sunt la ele acasă, riscul de a rămâne blocat cu maşina în nămeţi va fi mare. Aşa că trebuie să ne gândim foarte bine la cum vom proceda în astfel de situaţii..
Chiar dacă distanţa până la destinaţie este mică, nu pleca în afara oraşului fără să faci plinul maşini. Acest lucru îţi poate salva viaţa dacă rămâi blocat în zăpadă.

vineri, 17 ianuarie 2014

Ce facem sa protejam casa de hoti ? Sfaturi utile.

Hoti casa

Statisticile frecvente pe care le fac autorităţile despre spargerile de locuinţe ar trebui să fie un motiv care să ne facă să ne gândim la propria siguranţă. Actualmente, aceasta poate fi asigurată, în grade diferite, cu ajutorul mai multor elemente.
Iata ceateva sfaturi utile de la reprezentantii unei firme de paza din Bucuresti.
O primă categorie este reprezentată de elementele integrante ale casei, cum sunt uşile de intrare şi ferestrele. Şi unele şi celelalte se comercializează în modele concepute cu sisteme antiefracţie. La uşi, acestea sunt reprezentate de cilindri, şilduri, broaşte dar şi de tabla groasa din care sunt fabricate şi de tocul care trebuie confecţionat dintr-un material rezistent la deformare. Ferestrele sunt securizate prin intermediul geamului de sticlă stratificată şi a elementelor de feronerie ranforsate.
A doua categorie de elemente este compusă din sistemele de supraveghere. Aici tehnologia este cea care performează în asigurarea protecţiei locuinţei.