Dacă intenţionaţi să rulaţi
o afacere de catering de succes, este important să ştii cum să calculaţi pretul
unui eveniment de catering corect. Pentru
pretul unui eveniment de catering, trebuie să iei în considerare toate costurile
de productie iar pretul final sa ramana totusi un preţ competitiv. În timp ce
fiecare afacere de catering are propriile sale particularităţi şi, prin urmare,
consideraţiile sale proprii de stabilire a preţurilor, există anumite constante
în materie de preţuri pentru un eveniment de catering care se aplică în cele
mai multe firme de catering.
Instrucţiuni
o Calculaţi cheltuielile de regie de catering.
Înainte
de a începe să calculaţi pretul unui anumit eveniment de catering, este
important de a calcula costurile totale de regie. Acestea includ costurile de
echipament, transport, spatiu de inchiriere, utilitati si publicitate. Împărţiţi
acest cost total la numărul de evenimente de catering anticipate pe lună. Asiguraţi-vă
că include-ti aceste costuri in pret ori de câte ori aveti un eveniment de catering.
o Calculati
pretul bazandu-va pe costurile specifice
evenimentului de catering.
Apoi, veţi dori să calculaţi pretul dvs., pe
baza costurilor asociate cu acest eveniment specific de catering. Faceti
o lista cu toate costurile, inclusiv costurile de produse alimentare, bunuri de
unică folosinţă, salariile personalului şi utilităţi. Ar trebui să aproximezi costul total al evenimentului, în avans, si pe
masura ce obţineţi mai multă experienţă, acest cost se va apropia mai mult de costal
real.