luni, 5 martie 2012

Taitei cu varza

Taitei cu varza - idei si sfaturi culinare 

Ingrediente necesare:
 
  • 1 varza dulce, dimensiune medie
  • 1 ceapa
  • 200 g taitei sau paste tagliatelle
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingura de piper negru macinat
  • sare


Modul de preparare este urmatorul:
Varza se toaca sau se rade subtire.
Se freaca apoi cu 2-3 linguri de sare.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se incinge uleiul.
Se pune apoi ceapa la calit.
Se lasa pana cand aceasta devine sticloasa.
Apoi se adauga varza.
Se lasa pe foc timp de 30-40 de minute.
Se mai amesteca din cand in cand, pana ce sucul s-a evaporat.
Se pun la fiert si taiteii sau pastele tagliatelle, in apa cu sare.
Cand sunt gata, se strecoara.
Apoi se amesteca cu varza.
Se pune si piper, iar sare doar daca mai este necesar.
Varza cu taiteii se lasa putin pe foc.
Se amesteca timp de 1-2 minute.
Apoi se serveste. Pofta Buna !