miercuri, 27 octombrie 2010

Cand ducem copilul la mare ?


Medicii spun că cel mai bine este să aşteptaţi ca micuţul să împlinească un an. Bebeluşii nu au un sistem de reglare termică definitivat, de aceea există un risc crescut de a face insolaţie.
Sugarii nu trebuie duşi pe plajă
Medicii susţin că bebeluşii sub 6 luni nu trebuie expuşi direct la soare, deoarece la această vârstă există un risc crescut de a face şoc termic.

sâmbătă, 16 octombrie 2010

marți, 12 octombrie 2010

Cum sa-ti pastrezi frumusetea...

1 Evidentiaza-ti ochii
Exista o serie de tehnici: fie trasezi cu un crayon alb in interiorul mucoasei ochiului, fie folosesti un fard alb in jurul ochiului, fie iti conturezi ochii cu un dermatograf si mai mult decat atat: aplica mascara care sa iti alungeasca genele.
2 Un ten auriu, perfect.

Care sunt armele tale secrete pentru a avea un ten care radiaza de frumusete? O lotiune hidratanta de corp pe baza de autobronzant, o crema hidratanta cu protectie UV, foarte multe lichide si multa... veselie.
3 Pudreaza-te cu stil
Atentie, chiar daca sunt la moda, pudrele starlucitoare nu sunt „prietenele” tuturor. In doua cuvinte: daca ai o singura alunita sau un cos rebel, foloseste pudra! Insa, daca ai o multime de cosuri sau alte imperfectiuni ale tenului, evita acest tip de pudra caci nu va face decat sa-ti evidentieze defectele.
4 Evita sa iti exfoliezi pielea foarte des Nu vei face decat sa-ti accentuezi problemele si sa iti sensibilizezi pielea. Nu, gomajul este recomandat o data pe saptamana iar produsul pe care il vei folosi trebuie sa aiba o actiune blanda.
5 Cosurile NU se storc

Risti sa te infectezi si sa favorizezi raspandirea lor. Chiar daca nu este usor, nu ii atinge! Multumeste-te doar sa ii camuflezi cu un anticearcan bun, ideal pentru a neutraliza inrosirea. Seara, aplica un stick anti-bacterian pentru a le accelera uscarea.
6 Mainile te reprezinta...
Nu este nevoie sa iti lasi unghiile lungi ca ale cunoscutei actritei Pamela Anderson. Taie-ti unghiile scurt, in forma patrata si roaga-ti o prietena sa iti faca o manichiura french.
7 Stop stralucirii nedorite a pielii
Pentru a evita acest efect neplacut, adopta un hidratant matifiant. Dupa ce te-ai machiat aplica un fluid „anti-stralucire”. Insista in mod evident asupra zonei T (frunte, nas, barbie) caci exista tendinta de inrosire si producerea de sebum este mult mai mare decat in alte zone.
8 Spala-ti regulat ustensilele de machiaj
Pensulele, bureteii si alte ustensile de machiat trebuie spalate si schimbate periodic pentru ca se umplu de praf si de reziduri de la farduri ceea ce favorizeaza aparitia cosurilor. Le puteti spala foarte simplu cu apa si sapun, dupa care le lasati la uscat in aer liber.
9 Fa sport
Facand miscare permiteti corpului sa elibereze endorfinele, hormoni secretati de creier, care ne aduc o stare de fericire.
10 Podoaba capilara, grija maxima.

Evita sa folosesti foarte des uscatorul de par pentru ca nu vei face decat sa iti usuci la maximum firul de par, sa dormi cu parul strans cu un elastic, sau sa folosesti foarte multe produse de styling. De asemenea rasfata-ti parul cu masti hidratante de ingrijire in fucntie de problemele pe care le ai: par uscat, par gras, matreata, lipsit de stralucire etc.
11 Protejeaza-ti pielea de soare
Nu in ultimul rand, in aceasta perioada caniculara protejeaza-te de radiatiile ultraviolete. Nu te expune la soare foarte mult timp si mai ales la orele nerecomandate. Foloseste astfel creme cu factor de protectie ridicat si aplica-le ori de cate ori este nevoie.

duminică, 10 octombrie 2010

Ciuperci umplute cu sunca, la cuptor!

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa fin tocata
  • 2 catei de usturoi maruntit
  • 1 ardei rosu
  • 200 g sunca
  • 200 g branza mozzarella rasa(sau cascaval)
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingurita patrunjel sau oregano
  • 400 g ciuperci intregi
  • sare


Mod de preparare:


Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc pentru 4-5 minute. Se adauga ardeiul maruntit, sunca taiata bucati mici, mozarella, pasta de tomate si condimentele . Se lasa putin pe foc apoi se umple ciupercile cu acest amestec. Se aseaza ciupercile pe o foaie de copt sau aluminiu si se introduc in cuptor pentru 20 de minute.

duminică, 3 octombrie 2010

Copii lipsiti de afectiune vorbesc mai greu

       Dificultăţile de vorbire sunt întâlnite la copiii crescuţi cu bonă sau la cei care nu merg la grădiniţă. Astfel de tulburări se întâlnesc şi în familiile cu părinţi de naţionalităţi diferite.
Copiii ar trebui să pronunţe primele cuvinte în jurul vârstei de un an, pentru că atunci sistemul lor nervos este suficient de dezvoltat. Până la un an şi jumătate, vocabularul lor ar trebui să includă 20 de cuvinte pe care să le pronunţe corect şi alte 50 de cuvinte inteligibile.
La doi ani, copiii pot spune propoziţii simple, iar până la trei ani, acumulează rapid cuvinte noi şi au o capacitatea mare de a înţelege limbajul adulţilor. Cei mai mulţi dintre copiii de această vârstă încep să înţeleagă şi să folosească pronumele personal „eu“.