miercuri, 1 septembrie 2010

10 Sfaturi in dragoste


Probabil ca de multe ori ti s-a intamplat sa iti doresti sa petreci alaturi de partenerul tau nopti mult mai pasionale, asa cum vezi adesea in filme. Si probabil ca te-ai gandit adesea ce ai putea sa faci pentru a-i spori interesul pentru jocurile voastre in doi, pe care ai vrea sa le faci cat mai incitante.
Iata cum poti sa iti transformi radical viata de cuplu – in care sexualitatea joaca un rol important – in doar 10 pasi:

1. In primul rand, gandeste-te la viata voastra in doi ca la un spectacol pe care vrei sa-l pui in scena. In reusita unei piese de teatru, un rol important il joaca decorul. El da tonul pentru intreaga reprezentatie. Un decor reusit stimuleaza imaginatia si este bine stiut ca imaginatia joaca un rol important in cresterea apetitului sexual. In primul rand gandeste-te cum arata dormitorul, probabil locul in care faceti dragoste cel mai des. Arata el ca un cuib al dragostei? Inspira el pasiune si romantism? Daca nu, are nevoie urgent de niste schimbari, care pot fi mai mult sau mai putin radicale. Asta depinde si de bugetul tau, dar si de timpul pe care il ai la dispozitie.

2. Pentru redecorarea dormitorului, pastreaza doar mobilierul si corpurile de iluminat. Daca mobilierul este prea sobru, ar fi bine sa te gandesti si la un mobilier nou. Camera trebuie sa inspire prospetime si confort, de aceea e bine sa te debarasezi de obiecte inutile. E nevoie si de un spatiu mai larg, asa ca prea multe obiecte de mobilier te indeparteaza de la scopul propus. Daca totusi camera are dimensiuni mici, poti da impresia de spatialitate plasand pe unul din pereti o oglinda de dimensiuni mari. Oglinda poate fi o idee buna si daca va place sa va priviti in timp ce faceti dragoste.

3. Pentru draperii, canapea, fotolii, alege materiale care sa fie placute la atingere, catifelate. Covorul este bine sa fie genul acela in care simti ca picorul ti se cufunda si de asemenea placut la atingere. Pentru ca si el poate fi un posibil loc de pasiune dezlantuita. Lenjeria de pat trebuie sa dea aceeasi impresie de mangaiere calda, de aceea satinul sau matasea sunt cea mai buna optiune. Evita imprimeurile florale, panglicutele si tot ceea ce ar da un aer prea ostentativ sau prea feminin dormitorului vostru comun, pentru ca intr-un astfel de loc trebuie sa il faci si pe barbatul de langa tine sa se simta bine. Si evita de asemenea sa creezi o atmosfera prea casnica, domestica, care poate fi potrivita pentru living, dar total neinspirata pentru dormitor. Pentru simplul motiv ca ii inhiba pe barbati. Si vrei sa fii perceputa ca o pisicuta salbatica, nu ca o gospodina, chiar daca in restul timpului esti acea gospodina desavarsita pe care el si-o doreste. Pasiti in dormitor ca si cum ati pasi in alta lume in care jucati alte roluri decat in viata obisnuita. Dati frau liber imaginatiei si veti reusi sa aprindeti focul pasiunii.

4. Decorul dormitorului trebuie sa incante si vederea, de aceea alegerea unei palete coloristice cat mai adecvate scopurilor propuse, este de o mare importanta. Culori de evitat: roz si galben. Culori inspirate: aramiu, bej auriu, orange, purpuriu inchis, rosu si negru, acestea din urma pe suprafete mici. Vei alege acele nuante si culori care merg bine impreuna si nu creeaza efecte contrastante. De evitat sunt si culorile prea reci, care sunt potrivite pentru un dormitor in care ne-am propus sa ne relaxam si sa dormim, dar sunt total neadecvate pentru un cuib al dragostei. Culorile calde si bine asortate sunt primitoare si creeaza impresia de intimitate.

5. Mare atentie si la tablourile sau posterele de pe pereti. Ceea ce privim ne poate declansa anumite emotii sau sentimente. Pentru postere, peisajele tropicale sunt potrivite. In ceea ce priveste tablourile, este bine sa alegi ceva cu tematica erotica, sau nuduri, sau orice ar putea sugera pasiunea, cu conditia sa fie de bun gust si neostentativ. Si bineinteles sa se armonizeze cu stilul incaperii.

6. Florile naturale sunt si ele importante, pentru ca dau viata unei incaperi. Poti opta pentru flori de apartament cu frunzis bogat si dimensiuni generoase, ca palmierul, baobabul, bonzai-ul (daca spatiul va permite). Trandafirii, orhideele sau lalelele sunt binecunoscute ca flori cu mare putere sugestiva, daca vrem sa cream o atmosfera romantica. Si nu ar strica sa ai la indemana si un cos cu petale de trandafiri pe care sa le presarati pe pat, pentru a accentua impresia de romantism. Plus ca au un parfum suav si placut.

7. Lumina joaca si ea un rol esential in crearea unui mediu plin de senzualitate. Anumite spoturi luminoase sau diverse aplice pe pereti asezate in locuri bine gandite pot crea o atmosfera plina de mister. In orice caz evita baia de lumina, si opteaza pentru semiobscuritate. Daca dispui de mai multe corpuri de iluminat, foloseste-le alternativ si vei da impresia de schimbare. Un alt element esential sunt lumanarile. Nu te zgarci cand le cumperi si ai grija sa le alegi in nuante care se potrivesc decorului din dormitor. Lumanarile aprinse dau impresia de sacru si sunt in ton cu sentimentele de iubire care ii anima pe indragostiti. Daca ai o cada suficient de incapatoare (un jacuzzi ar fi mai potrivit), cateva lumanari aprinse asezate pe marginea cazii, creaza o ambianta careia cu greu ii poti rezista.

8. Pentru ca pasiunea antreneaza toate simturile, nu trebuie sa uitam de forta de sugestie a mirosurilor, unele din ele cu mare efect afrodisiac. In afara parfumului pe care il folosesti, care trebuie sa fie discret si de calitate, poti face ca dormitorul sa miroasa placut prin arderea unor betisoare aromate sau folosirea unor lumanari cu esente aromate (iasomie, ylang-ylang).

9. Pentru ca totul, deci si dragostea, trece prin stomac, in dormitor este bine sa fie intotdeauna la indemana ceva de baut si de gustat, in caz ca vi se face foame. Un cos cu fructe, ciocolata, alune, frisca, inghetata, etc. Ca bautura, vinul rosu este recunoscut ca afrodisiac si dezinhibant.

10. Inainte de a incepe jocul in doi, vizionarea unor filme erotice poate fi o idee buna, ca si lectura cu continut erotic. O anumita muzica stimulanta, sau pur si simplu o muzica ambientala poate sa va faca sa va simtiti relaxati. Trebuie sa mai aveti la indemana si o serie de uleiuri aromate, daca practicati masajul erotic si de asemenea lubrifiant, care intensifica placerea in timpul actului sexual. Orice cuplu foloseste o serie de elemente pentru a condimenta si a da culoare partidelor in doi: lenjerie sexi, anumite costumatii, jucarii erotice, masti, etc. care pentru unii pot parea practici perverse – desi granita intre natural si pervers este greu de trasat. Rolul lor este de a dezinhiba sau de a inlatura monotonia.

Aceste schimbari ar fi bine sa le faci fara ca partenerul tau sa stie si sa mizezi pe factorul surpriza, atunci cand va retrageti impreuna in acest loc destinat intimitatii si placerilor senzuale.
Acum, ca ati facut din dormitorul vostru un adevarat rai al senzualitatii, nu va ramane decat sa incepeti jocul in doi in acest decor creat ad-hoc. In final veti ajunge amandoi la concluzia ca schimbarea a meritat toti banii si efortul.

Niciun comentariu: