miercuri, 18 august 2010

Perdele si Draperii


Cum sa cumperi o perdea sau draperie ?

Cum alegi perdeaua sau draperia in functie de luminozitatea incaperii ?

Cum faci alegerea potrivita in functie de coloritul interiorului?

Cum alegi tapetul?



Cum sa cumperi o perdea sau draperie ?


idei draperii
Atunci cand decideti sa plecati la cumparaturi trebuie sa stiti neaparat lungimea garnisei.

Daca doriti ca draperia sau perdeaua dvs. sa aiba un aspect bogat veti opta pentru o paritate de 1:3 , ceea ce inseamna ca draperia cumparata trebuie sa fie de trei ori mai lunga decat garnisa.

Pentru un aspect mai relaxat trebuie sa aiba cel putin paritatea 1:2,5, ceea ce inseamna ca lungimea draperiei va fi de 2,5 ori mai lunga decat garnisa. Minimum acceptat poate fi doar 1:2



Cum alegi perdeaua sau draperia in functie de luminozitatea incaperii ?


idei perdele
In functie de luminozitatea din incaperea Dvs. veti alege o tesatura potrivita pentru perdeaua sau draperia pe care trebuie sa o cumparati.

Daca va trebuie o draperie doar ca element decorativ si/ sau doriti sa pastrati luminozitatea in incapere, trebuie sa cumparati o perdea sau draperie subtire.

Pentru a intuneca interiorul Dvs. va trebuie o perdea sau draperie cu tesatura mai groasa.



Cum faci alegerea potrivita in functie de coloritul interiorului?


idei draperii perdele
Culoarea perdelelor sau draperiilor poate fi aleasa in functie de: mobilier, culoarea zidurilor, astefel incat fiecare perdea sau draperie sa dea nota aparte incaperii dvs.
Draperiile completeaza decorul unei incaperi si determina culoarea de baza a interiorului respectiv.
Trebuie sa fiti foarte atenti cand alegeti culoarea: daca tonurile sunt prea vii, se formeaza o pata prea mare de culoare intensa, atunci cand sunt trase, ceea ce provoaca un dezechilibru ini ansamblul armonic general. Cele mai indicate sunt draperiile de culoare deschisa. Nu se recomanda draperii inflorate in camere mici cu mobilier mult si cu pereti foarte decorati.



Cum alegi tapetul?


idei tapetTapetul este elementul care face diferenta intr-o anumita incapere. Finizeaza un perete cu un tapet reprezentat printr-un patern dinamic si interiorul va capata valente decorative. Nu uita sa nu folosesti foarte multe elemente ornamentale pentru a nu obtine o incapere sufocanta. Tapetul este suficient. Pentru a crea un efect de contrast, pe un perete alb pune un tablou mare, viu colorat si vei obtine un decor interesant, aerisit si placut.