duminică, 22 august 2010

Egipt - una din marile civilizatii ale lumii

Egiptul este una din destinatiile in care te poti bucura de soare cam tot timpul anului. Poti merge in vacanta in Egipt fie vara, dar trebuie sa iei in considerare faptul ca in lunile iulie si august temperaturile sunt foarte ridicate, fie iarna cand temperaturile sunt mai blande si te poti bucura mai mult de vacanta.Daca vrei sa mergi in vacanta la mare, daca vrei sa explorezi desertul si sa descoperi cum traia una din cele mai renumite civilizatii ale lumii sau vrei sa te bucuri de o croaziera, Egiptul este destinatia potrivita pentru tine!
In Egipt poti alege o vacanta la mare in una din statiunile sale, cele mai cunoscute fiind Sharm el Sheikh, Hurghada, El Gouna. Vei gasi aici hoteluri confortabile (recomand hotelurile de 5* si 5* deluxe ; ca in fiecare tara, si in Egipt clasificarea hotelurilor se face conform standardelor locale- standarde ce difera de la tara la tara), plaje frumos amenajate (in anumite zone vei avea nevoie de incaltaminte speciala) si o multime de activitati care te asteapta sa le incerci. Poti face snorkelling sau scuba diving, poti admira coralii din Marea Rosie sau poti merge in croaziere. Frumusetea coralilor te asteapta sa o descoperi. Trebuie sa ajungi aici macar o data!Pentru cei ce vor sa vada piramidele si sa descopere cat mai multe lucruri despre una din civilizatiile cele mai cunoscute din lume recomand o excursie cat mai bine pusa la punct.Sunt multe de vizitat in Egipt si pentru a cuprinde o mare parte din obiective ai nevoie de o planificare cat mai amanuntita.
Poti vizita: Marile piramile din Gizeh, printre care si cea mai cunoscuta, Piramida lui Keops (Kufu)- una din minunile lumii si singura care a supravietuit pana astazi; Sfinxul; Piramida in trepte a lui Djeser de la Saqqara-prima piramida construita; Amarna- capitala instituita de Akhenaton in secolul al XIV-lea i.Hr; Teba-capitala Egiptului Antic; Luxor; Templul Karnak; Valea Regilor- aici se pot vizita mai multe morminte ale regilor egipteni, printre care si al lui Tutankhamon; Marele baraj de la Aswan; Templul din Edfu; Templul zeului Horus si multe altele.
Poti alege o croaziera de Nil (intre 5-15 zile) pentru a te bucura de toate acestea. Totodata, alegand o croaziera cu o durata putin mai lunga te vei bucura si de un sejur la Marea Rosie.
In Egipt trebuie sa vizitezi neaparat si Cairo pentru ca aici poti admira tezaurele faraonilor egipteni (Muzeul Egiptean din Cairo). Si Alexandria este o locatie pe care nu o poti trece cu vederea: vei vizita aici Palatul si Gradinile Montasser, catacombele si coloana lui Pompei, fortareata Quait Bey si noua biblioteca.


Pentru a nu rata nimic din ce este esential in Egipt ti-am pregatit o scurta lista care sa te ajute in planificarea vacantei tale in aceasta tara:

1. Piramidele si Sfinxul
2. Cairo, capitala Egiptului: aici vei putea vedea cum traiesc egiptenii astazi si tot aici vei putea admira o parte a tezaurelor faraonilor. In Muzeul din Cairo vei gasi si faimoasa masca mortuara a lui Tutankhamon
3. Plimbare pe Nil seara, cu  feluca
4. Templul din Karnak
5. Exploreaza desertul
6. Scufundari si snorkelling la Marea Rosie
7. Souk-urile (bazarurile)
8. Savureaza un ceai cu menta sau fumeaza o narghilea in una din cafenelele pe care le gasesti; astfel vei vedea si viata de zi cu zi a egiptenilor.

Egiptenii au o zicala “Odata ce ai baut din Nil, te vei intoarce la el mereu.” Egiptul te asteapta…poate anul acesta vei face o calatorie aici…cu siguranta nu va fi ultima!
Vacanta placuta!

Niciun comentariu: